2014. április 17., csütörtök

Vargányás vaddisznóleves

Ez az isteni finom és különleges leves még Ivóban, a téli szakmai találkozónkon készült, Gál Edith és Kálmán Adél kolléganőkkel készítettük közösen. :) Ezt muszáj megkóstolni, nagyon finom és különleges. :)


 Hozzávalók (20 személyre): 2 kg vaddisznóhús, 30 dkg mangalicazsír, 40 dkg vöröshagyma, 1, 5 kg burgonya, 40 dkg zöldpaprika, 20 dkg szárított vargánya, 15 dkg liszt, 1 liter tejföl, só, szegfűbors, babérlevél.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a leves hozzávalóit: a bepácolt vaddisznóhúst, a krumplit, a hagymát, a paprikát, a szárított vargányát, a szegfűborsot, a babérlevelet, a mangalicazsírt.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát kockákra vágjuk, a szárított vargányát langyos vízbe beáztatjuk.
  3. A vaddisznóhúsról eltávolítjuk a zsiradékot és egyforma nagyságú kockákra vágjuk.
  4. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  5. A hagymát és a paprikát üvegesre dinszteljük a felforrósított zsírban, rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, felengedjük kb 4 liter vízzel, szegfűborssal, babérlevéllel fűszerezzük, amikor a hús puha hozzáadjuk a krumplit és a beáztatott vargányát az áztatólével együtt
  6. Amikor minden megpuhult, zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve a tejföllel és kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Az biztos, hogy finom volt!:)

Unknown írta...

Ezt én is megkóstolnám :)
Kellemes ünnepeket !

Kati írta...

HajniZoli, igen:)

Rózsa, finom is volt, köszi:)