2014. június 15., vasárnap

Sörretek saláta

A meleg napokra egy igen finom salátát hoztam, éppen aktuális zöldségből, sörretekből és uborkából készítve. Mindkettő a szüleim veteményesében termett. Két perc és készen van, egészséges és finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 nagyobb sörretek, 1 uborka, 20 dkg juhsajt, 1 dl tejföl, 0, 5 dl natúr joghurt, kis csokor friss kapor, só, bors.
Elkészítése: A retket és az uborkát alaposan megmossuk, uborkagyalun legyaluljuk. A sajtot kis kockákra vágjuk, a zöldségekhez keverjük. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, picit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított kaport. Az így elkészített öntetet a salátához adjuk, azonnal tálaljuk, csak tálaláskor sózzuk, hogy a zöldségek ne engedjenek levet.

Nincsenek megjegyzések: