2014. július 20., vasárnap

Cukkinis, szalonnás tészta

Csak úgy ontják a cukkinibokrok a friss cukkiniket, muszáj felhasználni, hiszen olyan finom, friss zsenge. Mostanában elég sok receptbe belecsempésztem, mint ebbe is. Ha csak fél óránk van ebédet vagy vacsorát készíteni, hát ez a tökéletes megoldás, s isteni finom :) Mindenkinek ízlett a családban :)


Hozzávalók (4 személy részére): 10 dkg házi szalonna, 1 közepes cukkini, 20 dkg juhtúró, 2 paradicsom, 60 dkg tészta, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, a fölösleges zsiradékot leöntjük, csak 3 – 4 evőkanál zsírt hagyunk a szalonnán. A kiolvasztott szalonnához hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit, borsozzuk, s nagy lángon megpirítjuk. Amikor a cukkini megpirult hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot is, együtt pirítjuk még 5 percet. A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A kifőzött tésztát hozzáadjuk az elkészített raguhoz, sózzuk, ha szükséges, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel és a juhtúróval, jól összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.

3 megjegyzés:

Vilhelm man írta...

Bună,
Vino și ia gratuit Imagini Mișcătoare Gif foarte frumoase pentru blog (ape curgatoare, flori, animale, peisaje, oameni, etc.)
Colțișor de Rai
Animated Gif Free
Te aștept cu drag,
Valy

teller-cake írta...

Nem győzöm vadászni a cukkinis recepteket, így vittem ezt is köszönettel! :)

Blogkonyha írta...

Milyen egyszerű és frappáns étel. Van is otthon minden hozzá. Lehet ez lesz az ebéd. Nagyon tetszik!