2014. augusztus 26., kedd

Halas krumplisaláta

Mára egy igen finom és színekben tobzodó salátát hoztam, nekünk nagyon, de nagyon ízlett, különlegessége a lila krumpli és a füstölt hal. Lila krumpli hiányában egyszerű krumpliból is pont olyan finom, csak nem lesz ilyen színes. Ja, és a lila krumpli ismét saját termés :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg krumpli (ebből kb 20 dkg lila krumpli), 25 dkg füstölt hal (lehet konzervből is), 10 db sárga koktélparadicsom, 1 hagyma, só, bors, ízlés szerinti olaj (5 - 6 evőkanál), kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben, héjában puhára főzzük. A lila krumplit külön főzzük meg, mert a leve elszínezi a többit. A megpuhult krumplit hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A füstölt halat kis kockákra vágjuk, ha konzervet használunk akkor a levét leszűrjük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a krumplit, a halat, a koktélparadicsomot, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olajat, alaposan összeforgatjuk, tálaláskor megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

3 megjegyzés:

Vilhelm man írta...

Bună,
Vino si ia Gratuit Imagini Mișcătoare Gif foarte frumoase pentru blog (ape curgatoare, flori, animale, peisaje, oameni, etc.) și pentru Telefonul Mobil.
Colțișor de Rai
3D Animated Gifs
Te aștept cu drag,
Valy

Tiffanylda írta...

Micsoda színorgia!:) Gondolom az íze is pompás! Még nem volt lila krumplim, de jó lenne szerezni! Jelzem, édesburgonyával is finom lehet - talán -, az meg narancssárga! Egyszer kipróbálom.

Blogkonyha írta...

Pazar színek!Én is vettem már lila krumplit. Olyan izgalmas színe van. A saláta nagyon guszta és elég egy tállal ebédre. Fincsi!