2014. augusztus 11., hétfő

Sült paprika leves

Ez a leves teljesen saját találmány, és olyan, de olyan finom, s nem mellesleg a színe is csodaszép :) Jön a piros, édes paprika szezonja, próbáljátok ki ti is :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 15 sütni való, piros kápia paprika, 0, 5 kg sertéshús, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 5 – 6 közepes sárgarépa, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, kis csokor petrezselyem – és zellerzöld.
Elkészítése: A paprikákat grillen vagy tárcsalapon megsütjük, míg a héjuk feketedni kezd, egy tálba helyezve hideg vizet csepegtetünk rá, konyharuhával letakarjuk, 10 – 15 percig így pihentetjük. Az így keleztezett gőzben felpuhul a paprikák héja, amelyet lehúzunk, a torzsáját kiszedjük, a magokat lemossuk, 3 – 4 paprika kivételével késes aprítóban pürésítjük.
A sertéshúst falatnyi kockákra vágjuk, 2, 5 liter vízben főni tesszük, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, sózzuk, puhára főzzük, a hagymát és a paprikát eltávolítjuk. A majdnem megpuhult húshoz hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott sárgarépát, együtt puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hozzákavarjuk a pürésített sült paprikát, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A félretett paprikákat kis kockákra vágjuk, szintén a leveshez adjuk, végül megszórjuk a finomra aprított zöld fűszerekkel, a borssal.
Megjegyzés: Ígény szerint száraztésztával vagy rizzsel is gazdagíthatjuk a levesünket.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Sült paprikát imádom! Nagyon finom lehet ez a leves is, guszta!

Okki írta...

Ha sült paprika, akkor csakis finom lehet. :)

Verus írta...

Imádom a sült paprikát, ez is nagyon finom lehetett :)

Nea írta...

Katikám, milyen remek találmányaid vannak. Imádnám.