2014. október 19., vasárnap

Rozmaringos gombamártás

Elég rég jelentkeztem recepttel, az igazság az, hogy két személyre keveset kell főzni, amit főzök is inkább olyan receptek, amelyek már szerepelnek a blogon, takarékoskodnunk is kell most még, de azért próbálok változatosan főzni. A Párom kapott ajándékba a munkahelyén egy cserép csodaszép rozmaringot, így most ez a sláger nálunk, sok ételbe beleteszem :) Így született ez a mártás is, rozmaringgal feldobva.

 
Hozzávalók(2 személy részére): 40 dkg portobello gomba,1 - 2 evőkanál liszt, 4 - 5 dl tej, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, ízlás szerint 1 kisebb ágcska rozmaring.
Elkészítése: A gombát megmossuk, felszeleteljük, és az apróra vágott rozmaringgal együtt, felforrósított olajon megpirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk (esetleg egy kis vizet öntünk alája). Hozzáadjuk a pirospaprikát,  a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk,folyamatosan kavargatva besűrítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: