2015. február 10., kedd

Bárányhússal töltött padlizsán

Nem, nem hagyományos magyar bárányos étel, inkább keleties, indiai beütésű, ők készítik így, csak még fűszeresebben a töltött padlizsánt. De csak ajánlani tudom a bárányhúst kedvelőknek, finom és különleges ízvilágú étel.


Hozzávalók (4 személy részére): 2 közepes padlizsán, 50 dkg darált bárányhús, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 teáskanál fahéj, petrzselyemzöld, 1 gránátalma, 2 dl natúr joghurt.

Elkészítése:  A padlizsánt hosszában kettőbe vágjuk, egy teáskanál segítségével a húsát kiszedjük, úgy, hogy kb fél cm maradjon a szélein, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát megpirítjuk.  A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a bárányhúst, a padizsáno kockára vágott húsát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fahéjjal, fehéredésig pirítjuk, fél dl vizet töltve alája puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.  Az előpirított padlizsánt megtöltjük az elkészített hússal, kiolajozott tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 25 perc alatt megsütjük. Az elkészült padlizsánt a joghurttal leöntve, a gránátalma magokkal és a petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehet, és milyen jól néz ki! Mikor még csak a képre néztem, azt hittem sütiféle, olyan szép :-)

Juci írta...

Tényleg olyan szép mint egy desszert!:)