2015. június 18., csütörtök

Fodros kelbimbó saláta

Nagyon finom ez is :)



Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg lila fodros kel, 1 piros paprika, 15 fekete olajbogyó, 10 dkg kecskesajt (vagy más lágy sajt), 2 tojás, só. Az öntethez: 1 tojássárgája, 1, 5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 dl natúr joghurt, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: Először elkészítjük az öntetet. A tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd apránként adagolva hozzá az olajat, folyamatosan kavargatva, majonézt készítünk. A majonézt a sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemzölddel fűszerezzük, majd a joghurttal lazítjuk. A 2 tojást keményre főzzük, meghámozzuk, négybe vágjuk. A fodros kelt leveleire szedjük, a paprikát kis kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a kecskesajtot összemorzsoljuk, mindezt összeforgatjuk, tányérra szedjük, tálaláskor tetejére helyezzük a tojás szeleteket, meglocsoljuk az öntettel. Azonnal fogyasztjuk.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Kelt nem szeretem, de jégsalátával már egész jól hangzik a saláta :-)