2015. június 26., péntek

Kagylós tészta

Hú, ez isteni finom volt :)


Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg spenótos száraztészta, 40 dkg előkészített kagyló (a kagylója nélkül), 1 hagyma, 5 dl tejszín, fél dl pezsgő, só, bors, 1 lime (héja és leve), kevés petrezselyemzöld, 3 -4 evőkanál olaj.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk az alaposan átmosott kagylót, sózzuk, kb 5 – 6 percig pároljuk, míg saját levét elfövi. Ekkor hozzáöntjük a pezsgőt, a tejszínt, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk kb a fél lime lereszelt héját, ízlés szerint 2 – 3 evőkanál lime levet, besűrítjük, végül beleszórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tésztát enyhén sós vízben, 1 evőkanál olaj hozzáadásával puhára főzzük, leszűrjük. A tésztát a kagylós szósszal tálaljuk, lime szeleteket kínálva hozzá.

Nincsenek megjegyzések: