2015. június 12., péntek

Kétkáposztás minestroné

Szintén szeretem kis leves, rég készülök kipróbálni, most került sorra.


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 dl fehér szárazpaszuly, 1 hagyma, 1 póréhagyma, 30 dkg káposzta, 10 kelbimbó, 3 közepes sárgarépa, 1 szárzeller, 5 közepes krumpli, 1 liter paradicsomlé vagy 40 dkg paradicsomszósz, 1 kis cukkini, 6 koktélparadicsom,10 dkg spagetti, kis csokor baszalikom – és petrezselyemzöld, kevés olívaolaj, reszelt parmezán a tálaláshoz.
Elkészítése: A spagettit kissé megtördeljük, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni. A paszulyt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap, kb 1, 5 liter vízben főni tesszük, hozzáadva az egészben hagyott hagymát, amelyet később kivesszük a levesből. Amikor a paszuly megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, a karikára vágott sárgarépát, együtt főzzük tovább. Amikor a káposzta és a sárgarépa puhulni kezd hozzáadjuk a kelbimbót, a krumplit, a szárzellert, a felkarikázott póréhagymát és cukkinit, a koktélparadicsomot, puhára főzzük. Amikor minden zöldség megpuhult a levesben, hozzáadjuk a paradicsomlét vagy paradicsomszószt, ízlés szerint savanyítva, a kifőzött spagettit, újraforaljuk, megszórjuk a finomra aprított bazsalikom – és petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: