2015. június 29., hétfő

Spárgás rizstészta

A spárga felfedezése :)


Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg rizstészta, 30 dkg zöld spárga, 20 dkg bacon, személyenként 1 tojás, kevés olaj, 5 dkg vaj, 1 evőkanál barna cukor, só.
Elkészítése: A rizstésztát egy nagyobb edénybe helyezzük, forró vízzel leforrázzuk, hozáadunk 1 evőkanál olajat, 15 percig lefödve pihentetjük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.  A spárga esetleg fás részét letörjük (ahol könnyen elroppan a szára), megmossuk. A vajat egy tepsibenmegolvasztjuk, ráhelyezzük a spárgát, sózzuk, megszórjuk a cukorral, kevés vizet öntünk rá, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt roppanósra pároljuk, majd feldaraboljuk. A bacont kockára vágjuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd saját levében puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Az elkészült rizstésztát összeforgatjuk a baconnel és a spárgával. Enyhén sós vizet forralunk, amikor fő beleütjük a tojásokat, 3 – 4 perc alatt megfőzzük, amíg a fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony marad.  A spárgás rizstésztát a meleg buggyantott tojással tálaljuk.

Megjegyzés: . A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojás - és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem kell főzni, csak forró vízzel leforrázni, 15 percet lefödve pihentetni, leszűrni, s máris lehet tovább felhasználni.

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon szeretem a spárgát, így talán még finomabb lehet! :-) Mi van veletek, hogy vagytok? Zs.

Névtelen írta...

goyard bag
supreme clothing
kyrie 9
yeezy 500
supreme new york
Travis Scott Air Jordan
air jordan 1
bape outlet
bape outlet
yeezy