2015. augusztus 31., hétfő

Tonhalas fetakrém

Megmondom őszintén, a Páromnak nem ízlett, azt mondta se nem feta, se nem tonhal, de én nagyon szerettem :)



Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 20 dkg feta sajt, 20 dkg olajos tonhal, 2 – 3 evőkanál  natúr joghurt, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor.
Elkészítése: A fetát alaposan összetörjük, villával pépesítjük, de nem baj, ha egy kissé darabos marad. A tonhalat leszűrjük, villával szintén pépesítjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a fetát és a tonhalat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a joghurtot, az olívaolajat, a finomra aptított kaprot, fakanállal simára kavarjuk.

Ha extra krémesen szeretnénk, botmixerrel krémesítjük.  Pékárúval, zöldségekkel tálaljuk.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Lehet, hogy a sós ízű feta elnyomta a hal ízét. Nekem nagyon sós a feta, csak a lágyabb ízű sajtokat szeretem. Ötletnek viszont nagyon jó, gyors vacsi vagy vendég falatoknak is kitűnő! ;-)