2015. december 18., péntek

Mikulás szelet

Ismét édesanyám remeke :) Tesóm fotója :)


Hozzávalók: a tésztához: 60 dkg liszt, 8 dkg zsír, 5 dkg margarin, 1 tojás, 10 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 0, 5 dl (lehet picivel több vagy kevesebb is, amennyit felvesz a tészta) tejszín vagy tej. A krémhez: 0, 5 liter tej, 4 evőkanál liszt, 4 tojássárgája, 2 tasak vaníliapor, 2 evőkanál kakaó, 35 dkg margarin, 25 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 4 dkg keserű csokoládé.  A csokimázhoz: 10 dkg porcukor, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál fővő víz.

Elkészítése: a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba helyezzük, hozzáadva a tejszínt vagy tejet jó puha tésztát gyúrunk, 5 kis cipóra osztjuk, lisztezett munkalapon 5 lapot nyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.  A tejből, lisztből, tojássárgájából a vaníliával és a kakaóval  sűrű pépet főzünk, hagyjuk kihűlni.  A margarint simára kavarjuk a cukorral, és a kihűlt péphez adjuk. Ehhez még hozzákeverjük a darált diót és a finomra aprított csokoládét. Ezzel a krémmel egymásra rétegezzük a lapokat.  A porcukrot, az olajat, a kakaót simára kavarjuk a fővő vízzel, ezzel a csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.

3 megjegyzés:

Ibolya írta...

Szia!A vanília por vaníliás cukrot vagy vaníliás pudingport jelent?

Kati írta...

Szia Ibolya, vanilias cukor :)

noughr írta...

wikipedia reference replica designer backpacks my explanation high quality replica bags go right here best replica designer bags