2016. január 20., szerda

Kacsamell tőzegáfonya szósszal

Kedves Olvasóim, köszönöm, hogy még látogattok, akkor is, ha ritkán irok. Kivánok boldog új évet mindenkinek és boldog blogszülinapot a blogomnak, mert sajnos a köszöntés is elmaradt.
Fogadjátok szeretettel az idei első receptemet, amelyhez nagyon szép emlékek fűznek.



Hozzávalók (2 személy részére): 2 bőrös kacsamell, csipetnyi bazsalikomos himalája só. A szószhoz: 30 dkg tőzegáfonya, 3 – 4 narancs kifacsart leve, 2 evőkanál barna cukor. A körethez: 1 borospohár  tarhonya, 1 hagyma, kevés olaj, pici só.
Elkészítése: A kacsamellen a bőrt átlósan kissé bevagdossuk, mindkét oldalát alaposan bekenjük a fűszeres sóval, teflonos serpenyőben, minden zsíradék nélkül a bőrös felével lefele 3 percig sütjük, míg a bőr megpirul, majd megfordítjuk és a másik oldalát 30 másodpercig pirítjuk. A kacsamellet áthelyezzük egy tepsibe, bőrös felével lefele, előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A tőzegáfonyát megmossuk, hozzáadjuk a narancslevet, a cukrot, felfőzzük, 8 – 10 perc  alatt besűrítjük. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a tarhonyát, sózzuk, felöntjük kb. 3 dl langyos vízzel, felforraljuk, közepes lángon puhára pároljuk. A kacsamellet a tahonyával és a szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Tőzegáfonya helyett meggyel vagy más piros bogyós gyümölccsel is készíthetjük.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Boldog új évet! :-) Finom, finom, finom! :-)
Ha van időd, gyere és mesélj, mi újság, merre kirándultok, hogy érzitek magatokat, meddig maradtok?