2016. február 1., hétfő

Almás kolbász

Egy kis különlegesség. Megéri kipróbálni.


Hozzávalók (3 rövidebb szál kolbászhoz): 2 kg darált disznóhús, 3 – 4 savanykás alma, só, bors, 2 teáskanál porrá zúzott szárított zsálya, kis csokor petrezselyemzöld. A töltéshez: tisztára húrolt disznóbél. A körethez: 1 kg krumpli, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A darált disznóhúst a sóval, borssal, zsályával, petrezselyemzölddel fűszerezzük, ízlés szerint, hozzáadjuk az almát, alaposan összedolgozzuk, a bélbe töltjük.
Az elkészült kolbászt kevés vízben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, amikor langyosra hűlt meghámozzuk, felszeleteljük, sózzuk, borssal alaposan megszórva, kevés olajon átmelegítjük.



Nincsenek megjegyzések: