2016. március 11., péntek

Sült lazac almás sárgarépával

Hal az egyszerűség jegyében, nagyon, de nagyon szeretem :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 szelet lazac gyűrű, 8 mag nélküli zöld olajbogyó, 10 cikk fokhagyma, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, kevés olaj. A körethez: 4 sárgarépa, 3 alma, 3 - 4 evőkanál citromlé, só, bors, petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: Először elkészítjük a köretet. A sárgarépát és az almát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát kissé megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet töltve rá, puhára pároljuk. Amikor a sárgarépa már majdnem puha hozzáadjuk az almát és a citromlét, kb 5 - 6 perc alatt készre pároljuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bekenjük a finomra aprított fokhagymával, rátesszük a karikára vágott olajbogyót, 1 - 2 órát a hűtőben pihentetjük, majd kevés olajat forrósítunk, s a lazacot mindkét oldalán 4 - 5 perc alatt megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések: