2016. május 7., szombat

Banános, zabpelyhes palacsinta

Amióta diétázok keresem az egészségesebb recepteket, igyekszem cukor, liszt nélkül sütni főzni, vagy legalábbis kevesebbet használni, vagy alternatív megoldásokat keresni a helyettesítésükre. Igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt enni, mindenféle formában. Így sikerült ez a palacsinta is, több receptből összeszerkesztve. Nagyon finom, s egy deka cukor sincs benne, csak amit a banán tartalmaz. S percek alatt kész van :)


Hozzávalók (4 - 5 kisebb palacsintához): 10 dkg zabpehelyliszt, 1 tojás, 1 dl natúr joghurt, 1 banán, 3 - 4 evőkanál tej, fél teáskanál sütőpor, pici só, kevés olívolaj,(esetleg 1 kivi).
Elkészítése:  A banánt felkarikázzuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a tojást, a joghurtot, a tejet, a sütőport, a sót, botmixer segítségével pürésítjük, palacsintatészta állagú kell legyen, ha szükséges még kevés tejjel higítjuk. Egy serpenyőt kikenünk az olajjal, felforrósítjuk, megsütjük a palacsintákat benne. Amikor a palacsinták egyik oldala sül, dobhatunk rá néhány kivi szeletet, hogy belesüljön mikor megfordítjuk.
Megjegyzés: Mézzel, juharsziruppal, ibolyasziruppal tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nekem is van egy banánpalacsinta receptem, de abban csak banán és tojás van :-) Finom lehet a tied a kivivel! Lehet hogy kipróbálom majd.

Kati írta...

Katalin, igen, van több változata is, mindenik finom szerintem :)Köszi :)