2016. május 22., vasárnap

Fagyos ananászhab

Magyarul nem találtam pontos megfelelőjét ennek a finomságnak, angolul dole whip - nek nevezik :) Amolyan jégkása féle :) Tudom még nincs itt a nyár, de már lehet edzeni rá :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 kisebb ananász, 5 - 6 evőkanál tej, 2 - 3 evőkanál citromlé.
Elkészítése: Az ananászt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, 2 - 3 óra vagy egy éjszaka alatt lefagyasztjuk. Amikor kiveszük, kb 10 - 15 percig hagyjuk kissé kiengedni, hozzáadjuk a tejet, a citromlét, késes aprítóban pürésítjük. Azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

csipike írta...

Ez nagyon jó! Konzervből is lehetne?

csipike írta...

Mármint az ananászra gondoltam.

Kati írta...

Csipike, természetesen, konzervből is működik :) Picivel édesebb lesz, mert az édesített már.