2016. május 2., hétfő

Fahéjas sült banán

Nagyon finom önmagában vagy kávé mellé, de levesbetétként is finom lehet gyümölcslevesekbe :)


Hozzávalók (4 személy részére): 4 közepes érett banán, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál nyírfacukor, 3 – 4 csepp olívaolaj.
Elkészítése: A fahéjt elkeverjük a nyírfacukorral. A banánt meghámozzuk, karikára vágjuk. Egy teflonos serpenyőt kikenünk az olajjal, felforrósítjuk, beletesszük a banánt, 2 – 3 percig pirítjuk, az utolsó percben megszórjuk a fahéjjal, megfordítjuk, ismét 2 – 3 percig pirítjuk, rászorjuk a maradék fahéjt.
Megjegyzés: Önmagában vagy kávé mellé is kitűnő és egészséges nassolni való, vagy akár levesbetétként is fogyaszthatjuk gyümölcslevesekbe.

Nincsenek megjegyzések: