2016. május 31., kedd

Juhtúróval töltött kajszibarack salátaágyon

Szemet, szájat gyönyörködtető étek :)


Hozzávalók (2 személy részére): 6 kajszibarack, kb. 10 - 15 dkg juhtúró, 5 - 6 nagyobb saláta levél, 1 maréknyi rukkola, 1 maréknyi galambbegy saláta, ehető virágok és kapor a diszítéshez (árvácska, zsálya virága, kakukkfű virága, rózsaszírmok). Az öntethez: 1 dl natúr joghurt, 1 teáskanál olívaolaj, néhány csepp citromlé.
Elkészítése:  A barackot kettőbe vágjuk, kimagoljuk, megtöltjük egy - egy diónyi juhtúróval. A salátát, rukkolát, galambbegy salátát elrendezzük egy tányéron, ráhelyezzük a megtöltött barackokat, az ehető virágokkal és kaporral diszítjük. A joghurtot elkeverjük a citromlével, az olívaolajjal, tálaláskor megöntözzük vele a salátát.


Nincsenek megjegyzések: