2016. május 15., vasárnap

Kapros lazacleves

Nem ez az első lazacos leves a blogomon, van még három másik, de mindegyik különböző, ITT, ITT és ITT olvashatjátok őket, mindenik nagyon finom. És most itt egy következő változat.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes lazac gyűrű, 15 dkg füstölt sprotni, 1 hagyma, 2 zöldhagyma, 4 - 5 cikk fokhagyma, 2 petrezselyem, 3 krumpli, 2 maréknyi zöldpaszuly, fél citrom leve, 1, 5 dl főzőtejszín, kis csokor friss kapor, 1 evőkanál házi ételízesítő (sóban eltett vagy szárított), só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a lazacot, a sprottnit, a hagymákat, a petrezselymet, a krumplit, a zöldpaszulyt, a citromot, a tejszínt, a kaport.
  2. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon.
  3. A megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a karikára vágott petrezselymet, az ételízesítőt, kevés vizet töltünk rá, párolni kezdjük.
  4. Amikor a petrezselyem már puhulni kezdett, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk.
  5. Amikor a krumpli megpuhult hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott lazacot és a zöldpaszulyt, együtt puhára főzzük.
  6. Végül a főzőtejszínnel selymesítjük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.
  7. A tűzről levéve hozzáadjuk a darabokra tördelt sprotnit, borsozzuk, a citromlével savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: