2016. május 20., péntek

Mézes, citromfüves fagylalt

Jöhetne már lassan a fagyiszezon, de nem nagyon akar jönni az az igazság, egy csepp meleg sincs. De hátha, hátha előcsalogatjuk. :)


Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 5 evőkanál méz,1,5 evőkanál tejszín ízű pudingpor, 4 tojássárgája, 1 citrom lereszelt héja, 3 - 4 evőkanál citromlé, 1 csokor citromfű. 
Elkészítése: A tejet 1 dl híján a mézzel felforraljuk, hozzáadjuk a citromhéjat. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük, hozzádjuk a citromlét és a finomra aprított citromfűt, és egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 4 tojássárgája, 1 dl házi kajszibarack dzsem.

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

Nincsenek megjegyzések: