2016. május 8., vasárnap

Mézespogácsa

Nagymamám receptje :)


Hozzávalók: 70 (35 + 35 ) dkg cukor, 3 dl víz, 4 tojássárgája, 1egész tojás, 3 dl tej, 10 evőkanál olaj, 1, 65 kg liszt, kevés őrölt szegfűbors és szegfűszeg. A mázhoz: 4 tojásfehérje, 17 dkg cukor.
Elkészítése: 35 dkg cukrot rózsaszínre pergelünk, hozzáöntjük a másik 35 dkg cukrot, sziruppá főzzük. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojást, a tejet, az olajat, a fűszereket, hozzádolgozunk annyi lisztet amennyit felvesz.  Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, előmelegített sütőben megsütjük. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, a megsült pogácsára öntjük, összerázzuk.

Nincsenek megjegyzések: