2016. június 28., kedd

Borsóleves pikáns kolbásszal

Szintén egy nagyon finom nyári leves, kis pikáns kolbásszal feldobva a férfiak kedvéért.


Hozzávalók (4 személy részére): Fél liter zöldborsó, 3 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, í hagyma, 15 dkg pikáns kolbász, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 - 3 evőkanál ecet. A rántáshoz: kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, pirospaprika.
Elkészítése: Kb 2 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget és a kolbászt, a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhulni hagyjuk. 10 perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót is, együtt puhára főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük a tejjel és ugyanannyi vízzel, a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: