2016. június 6., hétfő

Spárgás, labodás omlett

Isteni nyári reggeli :)


Hozzávalók (2 személy számára): 15 dkg spárga, 2 zöldhagyma, 6- 7 laboda levél, 4 tojás, só, bors, kis csokor kapor, kevés olaj, 5 dkg juhtúró.
Elkészítése: A spárga fás részét letörjük, ha szükséges az alsó részét meghámozzuk. Az olajon roppanósra pirítjuk a zöldhagymát és a spárgát, rádobjuk a labodát, 2 percig pirítjuk. A tojásokat a sóval, borssal, kaporral felverjük, a megpirított spárgára öntjük, fedő alatt, mindkét oldalán pirosra sütjük, még forrón megszórjuk a juhtúróval. Zöldségekkel tálaljuk.

2 megjegyzés:

horimarika írta...

Bevallom, úgy kellett megnéznem, hogy mi az a laboda. De legalább tanultam valamit. Finom is? Milyen íze van? Még sosem láttam...

Kati írta...

Horimarika, bocsi, hogy csak most válaszolok, én se használtam eddig labodát, az íze olyasmi, mint a mángoldé vagy spenóté, ahhoz hasonlít, a piros változata állítólag elűzi a vakondot a kertből, azért is ültetik inkább sok helyen :)