2016. július 17., vasárnap

Lecsós csirkemáj

Tegnap megkívántam a csirkemájat, gondoltam akkor nyáriason készítem el, így lett lecsós máj. Nagyon finom, még édesapámnak is nagyon ízlett, aki pedig ritkán eszi meg az újításaimat :)


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg csirkemáj, 5 hagyma, 2 paprika, 3 paradicsom, 1 kisebb gömbcukkini, só, bors, pirospaprika, néhány zeller levél, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a meghámozott, szintén kockára vágott paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, Felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott májat és cukkinit, ha szükséges még töltünk egy kevés vizet, 8- 10 percet főzzük még, míg a máj krémesre puhul. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet és zellert.
Megjegyzés: Tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: