2016. augusztus 17., szerda

Sonkás zöldpaszuly főzelék

Egyik kedves Erdélyi Konyhás kolleganőmtől kaptam a nyár elején egy tasak lila paszuly magot, kissé későn vetettük el, most fordult termőre. Nagyon szép sötét lila színe van, csak sajnos főzés után zöld lesz :) De az ízén ez mit sem változtat :) Ebből készült a következő fogás.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 50 dkg zsenge zöldbab, 20 dkg gépsonka, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 2- 3 dl tej, 2 dl tejföl, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, kis csokor zeller - és petrezselyemzöld.
Elkészítése: A paszulyt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízben kihűtjük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megfőzött zöldbabot, átmelegítjük, megszórjuk a pirospaprikával és a liszttel, felöntjük a tejjel, hagyjuk felforrni, ekkor hozzáadjuk a kicsumázott, négybe vágott paprikát, elkeverjük benne a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyem és - zellerzölddel.

Lila paszuly

1 megjegyzés:

Anazar írta...

:-)))) En is igy jartam, gondoltam milyen szuper lesz a lila az etelben, de szinet sem lattam.