2016. szeptember 27., kedd

Kelbimbóleves

Egy nagyon finom és könnyed őszi leves :) Mi nagyon szerettük :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére ): 1 csirke csontos részei, 30 dkg kelbimbó, 30 dkg krumpli, 1 hagyma, 1 paprika, só, bors, ecet ízlés szerint, kis csokor petrezselyemzöld. A rántáshoz: 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, 2 dl tej.
Elkészítése: A csirke csontos részeit kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, a nagyobb kelbimbókat kettőbe vágva, a kissebbeket egészben, az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, együtt puhára főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajban, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel, besűrítjük vele a levest. A tűzről levéve ízlés szerint ecettel savanyítjuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: Csípőspaprikát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: