2016. október 23., vasárnap

Mezei csiperkés krumplifasírt

A szüleim nagyon sok mezei csiperkét szedtek az utóbbi napokban, mindenféle készült belőle, rántotta, mártás, leves, pite, sőt édesanyám szárított meg üvegbe is tett el télire belőle, most fasírtként készítettem el, hú annyira finom lett, mindenkinek nagyon ízlett :)


Hozzávalók (kb 30 db fasírthoz): 1 kg krumpli, 40 dkg lepárolt mezei csiperke, 2 tojás, 2 kis fej hagyma, só, bors, szárított petrezselyemzöld. Zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon, pici sóval, saját levében megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét habbá verjük. A krumplihoz hozzáadjuk a gombát, a tojássárgákat, a felvert tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrzselyemzölddel, a tenyerünkkel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: