2017. március 28., kedd

Pak- chois tavaszi spagetti

Mostanában igyekszem egyszerű, olcsó, mégis tavaszis, vitamindús ételeket készíteni, amíg munkát találok én is itt Hollandiában. A tésztaféléket nagyon szeretjük, s nagyon sokféle képpen variálható. Én most ettem pak - choit életemben először, de nagyon ízlett :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 cikk fokhagyma, 1 nagyobb pak - choi, 10 gomba, 2 zöldhagyma, 5 hónapos retek, 4 tojás, 10 dkg zsíros sajt, kevés olaj, só, bors, 15 dkg spagetti.
Elkészítése: A pak - choi szárát levágjuk, külön felszeleteljük, a leveleket is megtépdessük. A gombát szintén felszeleteljük, a retket és a zöldhagymát karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, villával habosra verjük. A finomra aprított fokhagymát kissé átforgatjuk a forró olajon, hozzáadjuk a pak - choi szárát és a gombát, 5 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a pak - choi levelét, a zöldhagymát és a hónapos retket, sózzuk, borsozzuk, roppanósra pirítjuk, végül egy csorrintásnyi vizet adunk hozzá. A spagettit kifőzzük, leszűrjük, még forrón a zöldségekhez adjuk, rászórjuk a sajtot, ráöntjük a felvert tojást, összeforgatjuk, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: