2017. november 1., szerda

Fűszeres forrócsokoládé

Mindig is álmom volt ilyen forrócsokit készíteni :)


Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg magas kakaótartalmú mogyorós fekete csokoládé, 5 dl tej, 4 teáskanál barna cukor,  2 teáskanál fűszer ( fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, gyömbér, kardamom, fekete bors), 1 dl tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 maréknyi apró mályvacukor.
Elkészítése: A fűszereket mozsárban törjük össze apróra.  A tejszínt a cukorral verjük kemény habbé, tegyük hidegre. A tejhez adjuk hozzá a fűszereket, forraljuk fel, 6 – 7 percig gyöngyöztessük együtt, vigyázva, hogy ne fusson ki, adjuk hozzá a barna cukrot, végül szűrjük le, tartsuk forrón. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, kavarjuk hozzá a fűszeres, forró tejet, öntsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejszínhabot, szórjuk meg az mályvacukorral, azonnal fogyasztjuk.

Megjegyzés: Fűszerként téli ízvilágú teát, vagy forralt borhoz való fűszerkeveréket is használhatunk.  Apró mályvacukor híján mi magunk is felszeletelhetünk apróra nagyobb darab mályvacukrot. 


Nincsenek megjegyzések: