2017. november 5., vasárnap

Koktélrákos halleves

Ilyen finom hallevest régen ettem :) Ünnepi levesként is tökéletes :)



Hozzávalók ( 4 - 5 személy részére): 5 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 40 dkg krumpli, 1 póréhagyma, 1 zöld paprika, fél zöld csípőspaprika, 3 cikk fokhagyma, só, bors, chilipehely, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, 20 dkg tőkehal filé, 15 dkg koktélrák, 1 zöldcitrom leve.
Elkészítése: A meghámozott, egészben hagyott leveszöldséget, a kockára vágott krumplit, 1 hagymát kb 2, 5 liter enyhén sós vízben, puhára főzzük, a leveszöldséget eltávolítjuk a levesből, amikor kihűlt karikára vágjuk. A megmaradt hagymát, a póréhagymát, a fokhagymát finomra aprítva, a paprikát, csípőspaprikát apró kockára vágva kevés olajon üvegesre dinszteljük, egy késes aprítóba öntjük, hozzáadjuk a levesben megfőtt krumpli felét, a nagy csokor petrezselyemzöldet ( a szára nélkül), 2 - 3 merítőkanál levest, együtt pürésítjük. A petrezselyemzölddel pürésített zöldségeket visszaöntjük a leveshez, újraforraljuk, visszatesszük bele a leveszöldséget, a falatnyi kockára vágott tőkehal filét, a koktélrákot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, 4 - 5 percig együtt főzzük, végül a zöldcitrom levével savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: