2018. március 3., szombat

Csicseriborsós báránypörkölt - Etli nohut

Ez a pörkölt igazából a török konyha része, nagyon, de nagyon finom :)



Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 50 dkg csont nélküli bárányhús (báránycomb esetleg), 3 hagyma, 1, 5 dl sűrített paradicsom, só, bors, 4 babérlevél, pirospaprika, chilipehely, kevés olaj, 20 dkg csicseriborsó.
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd tiszta vizet öntve rá, kevés sóval puhára pároljuk, leszűrjük.
A bárányhúst megtisztítjuk az esetleges faggyús részektől, falatnyi kockákra vágjuk. A kockára vágott bárányhúst fehéredésig pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 5 percig együtt dinszteljük, pirospaprikával, chilipehellyel fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, közepes hőfokon puhára pároljuk. Ha szükséges közben még pótoljuk a vizet. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a csicseriborsót, készre pároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt újraforraljuk.
Megjegyzés: A csicseriborsós báránypörkölt egy jellegzetes török fogás, melynek neve Etli Nohut, de ha nem ragaszkodunk a hagyományos báránysülthöz, kiváló húsvéti  ebéd lehet.

A száraz csicseriborsó helyett konzerv csicseriborsót is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: