2018. március 13., kedd

Gomba krémleves sült kolbásszal


Esős tavaszi napokra.


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg gomba,  0,5 dl minőségi fehérbor, 3 közepes krumpli, 1 hagyma, fél póréhagyma, fél paprika, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, chilipehely, zöldpetrezselyem. A tálaláshoz: 10 dkg száraz kolbász, kevés olaj, 5 dkg reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A felszeletelt gombát a finomra aprított fokhagymával, borssal, kevés olajon kissé megpirítjuk, ráöntjük a fehérbort, folyamatosan kavargatva hagyjuk teljesen elpárologni. A finomra aprított hagymát, a karikára vágott póréhagymát, a kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük pici olajon, felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, hozzáadjuk a gombát, a meghámozott, hasábokra vágott krumplit, sózzuk, megszórjuk a chilipehellyel, felforraljuk, együtt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. A száraz kolbászt karikára vágjuk, pici olajon megpirítjuk.
A levest a kolbászkarikákkal, a reszelt parmezánnal, zöldpetrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés: Maradék főtt vagy sült krumplit is használhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések: