2018. március 12., hétfő

Spenótos, koktélparadicsomos halszeletek

Egyszerű és nagyszerű, könnyen elkészíthető vacsora vagy ebéd :) Csak jó minőségű halból készítsük!


Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg tőkehal filé, kis olívaolaj, só, bors, chilipehely, szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem, fokhagymapor, 20 dkg spenót, 6 cikk fokhagyma, 15 koktélparadicsom, kis kocka vaj, 1, 5 dl tejszín.
Elkészítése: A halszeleteket fűszerezzük sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagymaporral, szárított zöldfűszerekkel, 2 órát a hűtőben pihentetjük, majd a felforrósított olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk, félretesszük. A forró vajon kissé megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a kissé megvagdosott spenótot, csak épp addig pároljuk, míg a spenót kissé összeesik, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a halat is, kissé összerotyogtatjuk.

Megjegyzés: Tálalhatjuk friss kenyérrel, de tésztával is.



Nincsenek megjegyzések: