2018. március 15., csütörtök

Zöldségekkel sült báránycomb

Nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 1 báránycomb, kis csokor rozmaring,kis csokor zöldpetrezselyem,  7 – 8 cikk fokhagyma, fokhagymapor, fél sárga paprika, só, bors, kb 1, 5 dl olaj. A körethez: 4 – 5 sárgarépa, 10 gomba, 5 krumpli, 15 kelbimbó, 1 fej fokhagyma, só, kevés olaj.
Elkészítése: A rozmaringot, zöldpetrezselymet , fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a fokhagymaport, a paprikát, a sót, a borsot elkeverjük az olajban, alaposan bekenjük vele a báránycombot, zárt edényben, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.

A körethez a krumplit hasábokra, a sárgarépát csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, alaposan összeforgatjuk, egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,hozzáadjuk a héjastól félbe vágott fokhagymát,  ráhelyezzük a combot, 2  dl vizet öntünk rá, alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb 1óra alatt puhára pároljuk, majd a saját zsírjával öntözgetve megpirítjuk. 

Nincsenek megjegyzések: